Desert tarta cu mere

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 3 Mar 2017 | 3036 vizualizari

 

La aceasta reteta am facut un aluat clasic de tarta, iar in ceea ce priveste frisca amestecata cu oul pe care le-am pus peste mere, a fost o idee preluata dintr-o carte. Eu nu am pus si zahar peste mere, dar va recomand sa puneti pentru ca fara zahar, parca nu prea au gust.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 50 g zahar
  • 100 g unt moale
  • 200 g faina
  • Umplutura:
  • 600 g mere curatate de coaja si seminte
  • 1/4 lingurita cu scortisoara macinata
  • 250 ml frisca lichida indulcita
  • 1 ou
  • Diametru forma: 27 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mere:

Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca, framantandu-se pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se formeaza o bila care se pune intr-o punga si se introduce la frigider pentru jumatate de ora. 

Intre timp, se curata merele de coaja si seminte si se clatesc cu apa.

Dupa trecerea celor 30 de minute, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. 

Se ia aluatul din frigider si se intinde cu ajutorul unui sucitor pe masa de lucru unsa cu ulei. Se pune apoi intr-o forma pentru tarte, unsa cu unt si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Merele taiate in jumatati se feliaza in bucati groase si se asaza cu partea ingusta pe aluatul de tarta. Se presara scortisoara macinata peste ele (se pot adauga si 4-5 linguri de zahar, deoarece merele nu au fost prea dulci). Se mixeaza frisca, dupa care se amesteca cu oul. Se pune aceasta compozitie peste mere si se introduce tarta la cuptor pana cand aluatul este copt.

Se poate pudra cu zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (15)

Andra_Constantinescu 1

03.03.2017, 22:19

Mulțumesc frumos pentru pont, Timea!

mihaelar63 1

04.03.2017, 01:45

Foarte buna tarta cu mere

dantes 1

04.03.2017, 09:55

Buna!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort merengue cu crema de lamaie